Zomertrainingen

ZOMERTRAININGEN
In april beginnen de zomertrainingen. Deze trainingen zijn vooral bedoeld voor het opbouwen van een goede conditie en een trainingsritme. Je legt de basis voor een goed schaatsseizoen met name bij de conditietraining in de duinen. Dus: Grijp je kans !

Skeelertraining
Bij IJsclub Voorwaarts wordt er vanaf 2 april t/m 16 juli op de Goerie skeelertraining georganiseerd. Als er na de zomervakantie nog voldoende animo is, zal er gekeken worden of de training hervat wordt.
De indeling voor de training ziet er als volgt uit.
Beginners: benjamins tot en met welpen van 18.30 uur tot 19.30 uur
Gevorderde pupillen tot en met recreanten van 19.45 uur tot 20.45 uur
Kosten: €20,- tot 15 jaar, €25,- vanaf 15 jaar.

Zomer bootcamptraining.
Op zaterdagochtend kan je vanaf 6 april mee doen aan de zomerbootcamptraining. De training wordt gegeven op ’t IJsweard vanaf 08.45 uur tot 10.00 uur .
Aan deze training kunnen de junioren tot en met de recreanten deelnemen.
De trainingen worden verzorgd door Marco Notenboom en Thomas de Mooy.
De kosten bedragen €20,-. Deze training staat gepland tot en met september.
Dus……… dan kan je goed getraind het ijs weer op.

Looptraining
De looptraining in de duinen begint maandagavond 15 april van 19.00 uur tot 20.15 uur. De jeugd vanaf de welpen met het geboorte 2009 wordt hiervoor van harte uitgenodigd. Ook senioren en recreanten zijn van harte welkom. Er wordt verzameld bij ”Cantineweg” te Katwijk. De training wordt gegeven door: Daphne de Winter, Pieter den Edel en Albrecht van Egmond. De trainer komt met de auto. Hierin kan iedereen tijdens de training zijn spullen kwijt.

Tijdens de schoolvakanties gaan de trainingen gewoon door, mits de trainers anders doorgeven.
De trainingen bestaan uit diverse looptrainingen met de bijbehorende techniek. Dit maakt het lopen gemakkelijker. Deze training wordt geven tot eind september.

Kracht/core training
De kracht /core training start vanaf 8 mei en vindt plaats in “t Krachtwaerd” Dit is een speciale ruimte bij het clubhuis “t IJswaerd”. Vanaf de welpen is iedereen welkom. De training zal in de vorm van circuittraining worden gedaan. Het gaat met name om kracht-, sprong- en behendigheidstechnieken (met de bal). Ook looponderdelen krijgen aandacht. Er wordt afgesloten met een elastiektraining. Kortom alle spieren krijgen een beurt.
De krachttraining is o.l.v. Jan Pieter Tensen en is van 19.00 tot 20.00 uur.

Veldtraining voor de jongste jeugd.
De veldtraining zal op dinsdag 3 september starten op het veld bij ’t IJswaerd. De benjamins, mini’s en de welpen zijn dan van harte welkom. Onder leiding van Corry Kagenaar, Tineke de Mooy en Daphne de Winter bereiden de jonge schaatsers zich door sport en spel voor op een nieuw schaatsseizoen. De training start om 16.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

Bekijk hier het actuele trainingsschema