Zomertrainingen

seizoen 2016 – 2017

In mei beginnen de zomertrainingen. Deze trainingen zijn vooral bedoeld voor het opbouwen van een goede conditie en een trainingsritme. Je legt de basis voor een goed schaatsseizoen met name bij de conditietraining in de duinen. Dus: ‘Grijp je kans’ !

Conditietraining
Op maandagavond van 18.00 uur  tot 19.00 uur is er  conditietraining voor de A/B/C- junioren. Ook senioren en recreanten zijn van harte welkom. Er wordt verzameld bij ” Willy Zuid”  te Katwijk. Peter Paauw en Jan Pieter Tensen zijn de trainers. Ze worden daarbij ondersteund door Daphne de Winter. Peter en Jan Pieter zullen elkaar om de 3 `a 4 trainingen afwisselen.

Tijdens de schoolvakanties gaan de trainingen gewoon door.

De trainingen bestaan uit diverse looptrainingen met altijd een stevig blok schaatssprongen erin verwerkt. De 1e week doen we een duurblok, de 2e week interval en de 3e week sprinttraining. Ook  zal de befaamde crossloop over de duinen enkele keren plaatsvinden. Kortom een ideale voorbereiding voor het nieuwe schaatsseizoen.

Aan het einde van de zomertrainingenseizoen wordt er afgesloten met de befaamde
Run/Bike/Run-wedstrijd. De jongens en meisjes lopen eerst 1250 meter. Als 2e onderdeel wordt 7,5 kilometer gefietst en tenslotte nog 1250 meter lopen.

De pupillen worden getraind door Corry Kagenaar en Albrecht van Egmond. Zij worden daarbij ondersteund door Wim Notenboom

De benjamins, mini’s en de welpen beginnen de eerste dinsdag na de zomervakantie van de scholen. De training vindt plaats op het veld achter het clubhuis ’t IJswaerd van 17.00 tot 18.00 uur. Onder leiding van  Corry Kagenaar, Tineke de Mooy en Daphne de Winter bereiden de jonge schaatsers zich door sport en spel voor op een nieuw schaatsseizoen.

Fietstraining
Op fietstrainingen zijn voor alle leden van de trainingsgroep vanaf de pupillen. Je mag hieraan meedoen maar dan moet je wel beschikken over racefiets, helm en wielrenhandschoenen.  Wim Notenboom en Peter Paauw verzorgen de fietstrainingen. Er wordt verzameld bij het clubgebouw ’t IJswaerd en meestal beginnen de trainingen in het tuinbouwgebied Kloosterschuur. Wanneer de beginners de kneepjes van het vak onder de knie hebben wordt op de training aangegeven of men mee mag rijden op zaterdagochtend aan fietstochtjes. Deze fietstochten worden o.l.v. Wim Notenboom en John de Ruiter georganiseerd. Voor de begeleiding kunnen ook ouders mee als zij bekend zijn met de racefiets. Hoe meer begeleiding hoe beter. Om 09.00 uur wordt er vanaf het Koomansplein vertrokken. Er worden dan in een rustig tempo voor de jongste jeugd tochtjes van rond de 40/50 kilometer gereden. Wanneer dit gaat gebeuren wordt in de loop van de trainingsperiode tijdens de fietstraining bekend gemaakt.

Ook fietsen is een uitstekende voorbereiding voor het schaatsseizoen.

Krachttraining
De krachttrainingen vinden plaats in “t Krachtwaerd (speciale ruimte bij het clubhuis “t IJswaerd. Vanaf de C-junioren is iedereen welkom. De training vindt in de zomermaanden tot 1 oktober ook plaats op het veld  bij ’t IJswaerd”. In de vorm van circuittraining worden kracht-, sprong- en behendigheidstechnieken (met de bal) getraind. Ook looponderdelen krijgen aandacht. Er wordt afgesloten met elastiektraining. Kortom alle spieren krijgen een beurt.

De krachttraining is o.l.v. Jan Pieter Tensen en begint om 18.00 tot 19.00 uur. Een allroundtraining, die een onmisbare schakel vormt in het nieuwe schaatsseizoen.

Skeelertraining
Als er voldoende belangstelling is, kunnen er mogelijk trainingen bij of met  IJsclub Voorwaarts te Katwijk worden georganiseerd. Zij hebben de beschikking over een skeelerbaan op de Goerie te Katwijk.

Bekijk hier het actuele trainingsschema