Zomertrainingen

2021

In april beginnen de zomertrainingen. Deze trainingen zijn vooral bedoeld voor het opbouwen van een goede conditie en een trainingsritme. Je legt de basis voor een goed schaatsseizoen met name bij de conditietraining in de duinen. Dus: Grijp je kans !

Looptraining Duinen.
De looptraining in de duinen begint maandagavond 12 april van 19.00 uur tot 20.15 uur. De jeugd vanaf af 9 jaar zijn van harte.  Mocht je  senioren en recreanten mee willen lopen, helaas kan dat op dit moment door de Corona maatregelen nog niet. zodra dat verandert zijn jullie van harte welkom. Er wordt verzameld bij ”Cantineweg” te Katwijk. De training wordt gegeven door: Daphne & Pieter den Edel. De trainer komt met de auto. Hierin kan iedereen tijdens de training zijn spullen kwijt.

Tijdens de schoolvakanties gaan de trainingen gewoon door, mits de trainers anders doorgeven.
De trainingen bestaan uit diverse looptrainingen met de bijbehorende techniek. Dit maakt het lopen gemakkelijker. Deze training wordt geven tot eind september.

Skeelertraining R.IJ.C.
Bij IJsclub Voorwaarts wordt er vanaf 16 april t/m 1 oktober op de Goerie skeelertraining georganiseerd. Deze training worden geven door Wieger, Wessel en Edwin de Haas.
gevorderde: vanaf pupillen van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Punten van aandacht:
– De skeelerbaan moet droog zijn. Bij regen (achtig) weer gaat de les niet door.
– Dragen van bescherming is verplicht (helm, pols, knie). Wij hebben geen materiaal om te lenen.

Kracht/core training
De kracht /core training start vanaf 20 mei om 18.30 uur tot 20.00 uur en vindt plaats in “t IJswaerd”. Vanaf 9 jaar is iedereen welkom. De training zal in de vorm van circuittraining worden gedaan. Het gaat met name om kracht-, sprong- en behendigheidstechnieken. Er wordt afgesloten met een elastiektraining. Kortom alle spieren krijgen een beurt.
De krachttraining is o.l.v. Jan Pieter Tensen, Marloes Verschoor, Debby Kloos en Wieger de Haas.

Zomer bootcamptraining.
Op zaterdagochtend word er nog geen zomer bootcamptraining georganiseer i.v.m. de huidige regels omtrent COVID-19. Mocht dat veranderen zullen wij dit vermelden.

Veldtraining voor de jongste jeugd.
De veldtraining zal op dinsdag 31 augustus starten op het veld bij ’t IJswaerd. De benjamins, mini’s en de welpen zijn dan van harte welkom. Onder leiding van Corry Kagenaar, Tineke de Mooy, Daphne den Edel, Anna de Rover, Amy van Delft en Stefan Brussee bereiden de jonge schaatsers zich door sport en spel voor op een nieuw schaatsseizoen. De training start om 16.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

Skeelertraining Voorwaarts.
Bij IJsclub Voorwaarts wordt er vanaf 13 april t/m 13 juli op de Goerie skeelertraining georganiseerd. Deze training worden geven door Jacolien en Remko.
Beginners: benjamins tot pupillen van 18.30 uur tot 19.30 uur
Kosten: €20,-
Graag aanmelden via: skeeleren@ijsclubvooraartskatwijk.nl
graag dan het volgende vermelden;
– je naam en achternaam
– adres
– telefoonnummer
– geboorte datum vermelden
Graag het geld over maken NL45RABO0135766362 t.n.v. IJsclub Voorwaarts Katwijk. Graag bij betalen je naam en aders vermelden.

Punten van aandacht:
– Vanwege de nog lopende maatregelen het verzoek om als ouders minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
– Het clubhuis is niet toegankelijk en is er geen toegang tot het toilet. Ook kunnen wij geen water o.i.d. aanbieden.
– Deelname is op eigen risico.
– Wij hanteren een grens van maximaal 50 kinderen.