Zomertrainingen

2022

In april beginnen de zomertrainingen. Deze trainingen zijn vooral bedoeld voor het opbouwen van een goede conditie en een trainingsritme. Je legt de basis voor een goed schaatsseizoen met name bij de conditietraining in de duinen. Dus: Grijp je kans !

Looptraining Duinen.
De looptraining in de duinen begint maandagavond 4 april 2022 van 19.00 uur tot 20.15 uur. De jeugd (vanaf 9 jaar) en de recreanten zijn van harte welkom. Er wordt verzameld bij ”Cantineweg” te Katwijk. De training wordt gegeven door: Daphne & Pieter den Edel. De trainer komt met de auto. Hierin kan iedereen tijdens de training zijn spullen kwijt.

Tijdens de schoolvakanties gaan de trainingen gewoon door, mits de trainers anders doorgeven.
De trainingen bestaan uit diverse looptrainingen met de bijbehorende techniek. Dit maakt het lopen gemakkelijker. Deze training wordt geven tot eind september.

Skeelertraining R.IJ.C.
Bij IJsclub Voorwaarts wordt er vanaf 15 april 2022 t/m 1 oktober 2022 op de Goerie skeelertraining georganiseerd. Deze training worden geven door Wieger, Wessel en Edwin de Haas.
Gevorderde: vanaf pupillen van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Punten van aandacht:
– De skeelerbaan moet droog zijn. Bij regen (achtig) weer gaat de les niet door.
– Dragen van bescherming is verplicht (helm, pols, knie). Wij hebben geen materiaal om te lenen.

Kracht/core training
De kracht /core training start vanaf 12 mei 2022 om 18.30 uur tot 20.00 uur en vindt plaats in “t IJswaerd”. Vanaf 9 jaar is iedereen welkom. De training zal in de vorm van circuittraining worden gedaan. Het gaat met name om kracht-, sprong- en behendigheidstechnieken. Er wordt afgesloten met een elastiektraining. Kortom alle spieren krijgen een beurt. De krachttraining is o.l.v. Jan Pieter Tensen, Marloes Verschoor, Debby Kloos en Wieger de Haas.

Zomer bootcamptraining.
Op zaterdagochtend word er weer zomer bootcamptraining georganiseerd. Hierover volgt binnenkort meer op de socials.

Veldtraining voor de jongste jeugd.
De veldtraining zal op dinsdag 30 augustus 2022 starten op het veld bij ’t IJswaerd. De benjamins, mini’s en de welpen zijn dan van harte welkom. Onder leiding van Corry Kagenaar, Tineke de Mooy, Daphne den Edel, Anna de Rover, Debby Kloos bereiden de jonge schaatsers zich door sport en spel voor op een nieuw schaatsseizoen. De training start om 16.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

Skeelertraining Voorwaarts.
Bij IJsclub Voorwaarts wordt er vanaf 12 april 2022 t/m 9 juli 2022 op de Goerie skeelertraining georganiseerd. Deze training worden geven door Jacolien en Remko.
Beginners: benjamins tot pupillen van 18.30 uur tot 19.30 uur. Kosten: €20,- Graag aanmelden via: skeeleren@ijsclubvooraartskatwijk.nl graag dan het volgende vermelden;
– je naam en achternaam
– adres
– telefoonnummer
– geboorte datum vermelden

Graag het geld over maken NL45RABO0135766362 t.n.v. IJsclub Voorwaarts Katwijk. Graag bij betalen je naam en aders vermelden.

Punten van aandacht:
– Deelname is op eigen risico.
– Wij hanteren een grens van maximaal 50 kinderen.