Inschrijven als algemeen lid van de Rijnsburgse IJsclub.

De Rijnsburgse IJsclub heeft als doelstelling het bevorderen van de schaatssport in het algemeen en het in stand houden en exploiteren van een natuurijsbaan.

Voor het natuurijs zijn we natuurlijk altijd afhankelijk van het weer. Maar….. als Koning Winter goed regeert, ligt er een prachtige baan op het IJswaerd, naast sportpark Middelmors. Velen hebben in de afgelopen wat strengere winters hier hun baantjes kunnen rijden.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden aan lid van de vereniging. Bij aanmelding voor 1 december 2017 wordt er geen inschrijfgeld (€10,=) gerekend.

Van de leden vragen wij een contributie per seizoen van € 6,– voor het eerste gezinslid en € 3,50 voor de volgende gezinsleden. Voor dit lidmaatschap ontvangt u een toegangsbewijs en kunt u als de natuurijsbaan open is, gebruik maken van de baan. De prijzen voor de losse kaartjes bedragen voor het seizoen 2017/2018 € 3,= euro voor 18 jaar en ouder en € 1,= voor jongeren/kinderen. Dus….. lidmaatschap loont dan zeker de moeite.

Ook steunt u met uw lidmaatschap de vereniging in het bereiken van de doelstellingen. Want het in stand houden van de natuurijsbaan beperkt zich niet alleen tot het “ijsmaken” in de winterperiode, maar ook het onderhouden van het terrein in de zomerperiode. Ook het clubhuis vraagt het nodige onderhoud. En… voor de bestuursleden en vrijwilligers werkt het immers veel plezieriger als je weet dat je dit voor een grote groep leden doet!

De Rijnsburgse IJsclub heeft ook een actieve trainingsgroep. Twee wekelijks kunt u een verslag lezen in de Rijnsburger over de verrichtingen van onze jeugdleden. In de afgelopen zomerperiode heeft u hen misschien wel zien trainen langs het strand in Katwijk of deel zien nemen aan de loopwedstrijden tijdens de feestelijkheden in Rijnsburg en Katwijk aan den Rijn.

Ook heeft de vereniging een leuke groep recreanten die op zaterdagmorgen hun rondjes rijden op het ijs van de Leidse IJshal. Hier is ook volop gelegenheid om de techniek van het schaatsen aan te leren of te verbeteren.

Belangstellenden voor de jeugdtrainingen en het recreantenschaatsen kunnen het formulier invullen op de website (lid worden – aanmelden) of contact opnemen met:

Corry Kagenaar, telf. 071-4021726 of Janine de Mooij, telf.06-53520512, Bij inschrijving als lid van trainingsgroep word je ook algemeen lid van de R.IJ.C.

Een inschrijfformulier voor het algemeen lidmaatschap van de Rijnsburgse IJsclub vind u aansluitend aan deze informatie.

We hopen dit seizoen weer vele “oude” maar vooral ook nieuwe leden te begroeten op het natuurijs van het IJswaerd, nabij sportpark Middelmors.