Ga naar hoofdinhoud

De Rijnsburgse IJsclub heeft als doelstelling het bevorderen van de schaatssport in het algemeen en het in stand houden en exploiteren van een natuurijsbaan. Voor het natuurijs zijn we natuurlijk altijd afhankelijk van het weer. Maar, als Koning Winter goed regeert, ligt er een prachtige baan op ‘t IJswaerd, naast sportpark Middelmors. Bij gebrek aan natuurijs kan er uiteraard geschaatst worden op de kunstijsbaan! Lees hieronder hoe je betrokken kunt zijn bij de Rijnsburgse IJsclub.

 Algemeen lidmaatschap

Wil je niet actief als schaatser deelnemen, maar wel betrokken zijn bij de RIJC? Geef je dan op voor het algemeen lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je de gelegenheid om 1 keer mee te doen tijdens een zomer- en wintertraining. Bovendien heb je gratis en onbeperkt toegang tot de landijsbaan gelegen bij het clubgebouw ’t IJswaerd. Voor dit lidmaatschap betaal je eenmalig €10 inschrijfgeld p.p. en daarnaast kost het per jaar €6 voor het eerste gezinslid en €3,50 voor elk ander gezinslid. Bij aanmelding voor 1 december wordt er geen inschrijfgeld gerekend.

Lid van de trainingsgroep

De Rijnsburgse IJsclub heeft een actieve trainingsgroep, waarbij de focus tijdens de training ligt op het verbeteren van de techniek en op het plezier hebben in het schaatsen. Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan schaatstrainingen. Als jeugdlid kun je op maandag (categorieën pupil & junior) en/of dinsdag (categorieën benjamin t/m welp) en/of zaterdag (vanaf junioren) schaatsen. Je wordt afhankelijk van je categorie en niveau ingedeeld op deze trainingen. Vanaf de categorie junior kan er geschaatst worden op zaterdagochtend in Leiden. Ook hier is volop de mogelijkheid om het schaatsen te leren of te verbeteren. Zie de pagina ‘Kosten’ voor de indeling van categorieën en de daarbij behorende kosten. Belangstellenden voor het schaatsen kunnen het formulier ‘Aanmelden‘ invullen of contact opnemen met ledenadministratie@rijnsburgseijsclub.nl.

Vrienden van de RIJC

Wil je op een andere manier de IJsclub een financiële bijdrage leveren? Dat kan op twee manieren. De eerste is aan te sluiten bij de ‘Vrienden van de RIJC’. Deze deelname kost per jaar €25,- en het geld hiervan wordt gebruikt om o. a. extra activiteiten te organiseren voor jong en oud. De tweede optie is om één- of meermalig een activiteit of materiaal te sponsoren met uw bedrijf. Wilt u meer weten? Neem contact op met info@rijnsburgseijsclub.nl.

Back To Top