Schaatstrainingen

seizoen 2017 – 2018

De zomertrainingen lopen ten einde, en we gaan al weer bijna het ijs op. Dan kunnen we eens kijken wat vooral de conditietrainingen ons hebben opgeleverd. Een goede conditie is nu eenmaal belangrijk voor de prestaties op het ijs.

Voor onze nieuwe benjamins, mini’s en welpen is het een nieuwe uitdaging om ook op de gladde ijs vooruit te komen. Maar….als je iets echt wilt leren, gaat dat met de hulp van de trainers, best wel lukken!

De bejamin’s, mini’s en welpen starten op dinsdag 3 oktober 2017 om 16.30 uur op het ijs van de Leidse IJshal. Graag wel ruim van te voren aanwezig zijn, want het aantrekken van de schaatsen kost ook nog wat tijd. We willen graag om 16.30 uur starten en eindigen om 17.30 uur.

De junioren en pupillen starten maandag 2 oktober 2017 om 19.00 uur tot 20.00 uur in de Leidse IJshal aan de Vondellaan in Leiden.

De recreanten zijn weer van harte welkom op zaterdag 30 september 2017 om 09.00 uur tot 10.00 uur op het ijs van de Leidse IJshal. Mocht je mee willen doen aan de gezamenlijke warming up deze start om 8.45 uur op het parkeerterrein van de ijsbaan.

Nog even enkele tips:
  • Zorg voor goed passende, dunne, gladde sokken, het liefst zonder naden bij de tenen, dus geen dikke badstof-sokken.
  • Het dragen van handschoenen of wanten is verplicht. Dit om onnodige blessures te voorkomen.
  • Denk om je helm. Het dragen van de helm op het ijs is verplicht.
  • Neem een doek mee om je schaatsen na elke training goed af te kunnen drogen. Laat je schaatsen niet in je tas zitten, want dan gaan ze roesten. Ook geen beschermers om je schaatsen laten zitten!
  • Neem alle spullen mee in een goede tas en laat je handschoenen er altijd in zitten; dan vergeet je ze nooit.
  • Voor de wedstrijden in Leiden en Den Haag heb je schaatsbeschermers nodig. Om op de binnenbaan van de IJshal Leiden te komen moet je over de trap. Daardoor kunnen je schaatsen beschadigen en kan je geen goede wedstrijd meer rijden.
  • Schaatsen slijpen: zorg dat je schaatsen goed geslepen worden. In ieder geval bij het begin van het seizoen en vóór een wedstrijd. Als je op natuurijs geschaatst hebt, moeten de schaatsen altijd goed geslepen worden. Je kan dan absoluut niet meer op kunstijs schaatsen.
Speciaal voor de benjamins, mini’s en welpen geldt ook:
  • Indien mogelijk graag 15 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn. Dit in verband met het aandoen van de schaatsen, wat meestal door de begeleiders wordt gedaan.
  • Neem een paar speelkaarten mee om achterin je schaatsen te zetten. Dit is om blaren te voorkomen!

Vragen? Problemen? Mededelingen? Laat het weten aan de aanwezige begeleiders.

Tip voor het beschermen van je schaatsen!

Je kunt van een oude broek hoesjes voor je schaatsen maken. Knip de broekspijpen 20 cm groter dan je schaatsen af en stik deze aan een kant dicht. Schaatsen er in schuiven en klaar ben je. Je schaatsen zijn zo ook beschermd in de tas. Als je alleen beschermers er omheen doet, kan dit heel snel roestplekken geven op de ijzers.

Bekijk hier het actuele trainingsschema