Ga naar hoofdinhoud

Schaatsen bij de Rijnsburgse IJsclub!
Wil je beter leren schaatsen Vind je het gezellig om wekelijks met een vaste groep schaatsles of -training te krijgen? Dan ben je bij de Rijnsburgse IJsclub aan het juiste adres. We zijn een gezellige, actieve club waar iedereen kan leren schaatsen of je nu jong of al wat ouder bent.  We schaatsen op het ijs van IJshal De Vliet in Leiden en de Uithof in Den Haag.

schaatsles jeugd leiden

JEUGD SCHAATSTRAININGEN
Met onze gloednieuwe IJshal in Leiden en een breed scala aan schaatslessen en evenementen in het vooruitzicht, belooft het komende seizoen een spannende, maar leuke tijd te worden. Dit jaar gaat het net even anders dan voorgaande jaren, want we gaan werken met toegangspasjes en deze moeten tijdig gemaakt worden.

Door je vóór de zomervakantie in te schrijven, kun je zorgeloos genieten van je vakantie, wetende dat je plek op het ijs veilig is bij terugkomst. Plus, dit helpt ons om de lidmaatschapspasjes tijdig te verwerken en zorgt ervoor dat iedereen direct aan het begin van het seizoen klaar is om het ijs op te gaan. De schaatstraining van dinsdagmiddag is verplaatst naar maandag eind van de middag.

Trainingsuren IJshal De Vliet, Leiden: 
Leiden Maandag 17:45 – 18:45
Leiden Maandag 19:00 – 20:00 (vanaf 12 jaar, gevorderden)
Leiden Dinsdag 19:00 – 20:00 (snel uur/ gevorderden vanaf Welp 2de jaars , <45,0 sec /2 ronden)
Leiden Zaterdagochtend 09:00-10:00 (vanaf 12 jaar)

Trainingsuren De Uithof , Den Haag:
Uithof Vrijdag 18.30 – 19.45 (Pupillen t/m Junioren A)

Kosten Leiden:
Kosten eerste abonnement  Leiden € 190,- Benjamins t/m Pupillen
Kosten eerste abonnement  Leiden € 210,- Junioren A/B/C
Kosten tweede abonnement € 70,-

Kosten Uithof:
Kosten eerste abonnement Uithof € 210,-  Junioren B en C en Pupillen
Kosten eerste abonnement Uithof € 220,- Junioren A t/m Masters
Kosten tweede abonnent vanaf € 99,-

Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn in schaatsen? Nieuwe leden zijn altijd welkom! Nodig ze uit om zich ook in te schrijven! We kijken ernaar uit om iedereen terug op het ijs te zien in het nieuwe seizoen!

Heb je vragen mail naar ledenadministratie@rijnsburgseijsclub.nl.

Informatieboekje Leiden 2023-2024:
Informatieboekje De Uithof 2023-2024:

RECREATIE SCHAATSEN (volwassenen)
Schaatslessen voor volwassenen op noren! Het maakt niet uit of je beginner bent of dat je al een aardig rondje kan schaatsen. Iedereen die mee wil doen, wordt ingedeeld in een groep van zijn of haar schaatsniveau.

Tijdens dit recreatieve trainingsuur is de baan exclusief, dus er is alle ruimte om iedereen te voorzien van nuttige schaatsadviezen. Maar wil je gewoon je rondjes rijden op een vast trainingsuur en misschien af en toe en aanwijzing, dan ben je ook van harte welkom. Dus van beginner tot schaatsers die al lekker kunnen rijden, iedereen is van harte welkom.

Het aftellen is begonnen, in oktober 2023 is het zo ver. We kunnen gaan schaatsen op het ijs van de nieuwe 250 meter baan van IJshal De Vliet in Leiden. Deze ijsbaan is echt flink groter dan de oude Menkenhal. Je ervaart op de nieuwe baan in de buitenbaan dezelfde bocht en afstand als op de binnenste baan van een 400 meter ijsbaan. Hoe uniek is dat: schaatsen in de regio op een spik splinter nieuwe energie neutrale baan. Gewoon bijna in onze achtertuin.

Vanaf oktober 2023 organiseren we met het District Sassenheim en samen met vier andere ijsclubs schaatstrainingen op vier dagen in de week.

Het schaatsseizoen in Leiden begint in oktober en de laatste les is regulier eind februari/begin maart.  Minimaal 20 lessen staan op het programma en ze beginnen om oktober en eindigen februari/maart.

Het Trainingsuur op de nieuwe ijsbaan is voor de Rijnsburgse IJsclub hetzelfde gebleven: Leiden Zaterdagochtend (09:00-10:00 uur).Tevens is het mogelijk om een tweede keer op één van de onderstaande abonnementsuren te gaan schaatsen. Je kunt je dan vrijblijvend aansluiten bij een trainingsgroep van een andere IJsclub. Gaan er meer dan 5 rijders van onze club schaatsen op één van deze uren, dan zorgen wij zelf voor een trainer op dat trainingsuur.

Extra schaatstrainingen in Leiden – Recreanten:

• Maandag 19:00-20:00 uur
• Woensdag 19:00-20:00 uur
• Vrijdag 19:00-20:00 uur

Kosten eerste abonnement  € 210,-
Kosten tweede abonnement € 135,-

Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn in schaatsen? Nieuwe leden zijn altijd welkom! Nodig ze uit om zich ook in te schrijven! We kijken ernaar uit om iedereen terug op het ijs te zien in het nieuwe seizoen!

Heb je vragen mail naar ledenadministratie@rijnsburgseijsclub.nl. Of kijk ook op https://www.districtsassenheimknsb.nl/recreatieschaatsen/

Back To Top