Skip to content

Nieuwsberichten uit de Rijnsburger 2017

16 februari 2017

Districtwedstrijden voor de jongste RIJC jeugd.

Afgelopen zaterdag 11 februari reden de Benjamins en Mini’s hun districtwedstrijden op de Leidse IJsbaan 10 pr’s en staat de RIJC op 149 pr’s, die door sponsor Woodzkozijnen worden omgezet in euroknaken.

De opvallendste prestatie werd geleverd door de talentvolle Julia Klinkenberg, die bij de Benjamins met een fraaie 5e plaats in de prijzen viel (zie foto). Zij reed 40.35 met val op 1 ronden en realiseerde op de 2 ronden de scherpe tijd van 1.06. Dat belooft wat voor de toekomst.
Bij de mini’s reden Ilse Vergeer en Manoek Vianen pr’s op 1 ronde in respectievelijk 35.88 en 38.13. Verder werden er dubbele pr’s gereden op 1 en 2 ronden door de volgende Mini’s: Ruben Zandbergen (30.78 en 1.01.47), Sten Hutten (31.37 en 1.02.02), Stijn Lepelaar (32.66 en 1.03.16) en Tjitze Schaafsma (40.22 en 1.20.05). Bij de jongens heeft Sten Hutten zich naast Nick Schouten , Finn Borst en Wouter van Tilburg op de 1e plaats gevoegd van het PR klassement. Bij de meisjes is Juliètte de Mooij  door een pr in Heerenveen ( 500 meter in 43.24) op 1 pr van  Feline de Rover (7) genaderd.
Bijzonder was ook de prestatie van landelijke marathonrijdster Tessa Witteman, die onder zeer zware omstandigheden fraai 9e werd op de 200 kilometer van de Weissensee.  Zij zat slechts 2 minuten achter winnares Lisette Vergeer.


2 februari 2017

Gezellige drukte op de natuurijsbaan van de RIJC

Afgelopen vrijdag ging de natuurijsbaan op de Middelmors rond 10.00 uur open en dat was een gouden zet. Het RIJC-bestuur had met man en macht de  dagen daarvoor alles in gereedheid gebracht om direct open te gaan als het zover was.

Het ijs was prachtig ijs.  Men kon als het ware blind schaatsen zonder in een scheur te belanden. Iedereen kon gratis schaatsen, omdat het de laatste dag was, dat het voorlopig kon. Een mooi gebaar van het actieve bestuur. Daar werd ook gretig gebruik van gemaakt, want er werd geschaatst van 10.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur in de avond.
M.b.v. facebook, de site werden veel mensen bereikt en ook de scholen werden benaderd.
Vandaar de gezellige drukte op de ijsbaan. Nu maar hopen, dat de volgende vorstperiode spoedig terugkomt. In ieder geval is het bestuur er klaar voor.

Andere activiteiten
Afgelopen zaterdag reden de pupillen hun districtwedstrijden op de Leidse IJsbaan. Stefan Brussee reed een pr op 1 ronden in 23.58 en Feline de Rover reed 2 pr’s en wel 23.58 op 1 ronde en 42.92 op 2 ronden. Hierdoor staat Feline op kop met 7 pr’s bij de meisjes.
Op het sportgala hield Jan Pieter Tensen namens de RIJC en IJsclub Voorwaarts een pitch van 1 minuut over het initiatief ‘ Redijssportleiden en regio’. Al klunende voltooide hij de speech, waarbij weer eens onder de aandacht werd gebracht hoe belangrijk het voor de toekomst  voor beide ijsclubs is als er een nieuwe ijsbaan komt. Hoewel we niet in de prijzen vielen was het een geslaagde avond en gaan we door met de strijd voor een nieuwe ijsbaan.


26 januari 2017

Stortvloed van pr’s bij tweede cupwedstrijden.

Op zaterdag 21 januari werden er maar liefst 45 pr’s gereden door de RIJC-jeugd op de Leidse IJsbaan. De teller staat nu op 125 pr’s, die allemaal door sponsor Woodz Kozijnen worden omgezet in euroknaken.

De meeste pr’s vielen bij de mini’s (15) en welpen (13). De C-junioren  en de pupillen waren in beide categoriën goed voor 7 pr’s. Bij de benjamins viel 1 pr. Opvallend was dat Bo Plug (zie foto) de enige B-junior was en 2pr’s reed, terwijl ze dat ook presteerde bij de vorige cupwedstrijd. Zij reed 42.00 op 1 ronde en 1.23.29 op 2 ronden en dat is knap na haar blessure om zo terug te komen. De overige uitslagen kun je zien op de site: www.rijnsburgseijsclub.nl. Door deze resultaten staan bij de jongens Finn Borst, Wouter van Tilburg en Nick Schouten met 5 pr’s op een gedeelde eerste plaats. Bij de meisjes staan Silvie v.d. Bosch, Juliëtte de Mooij, Feline de Rover en Carmen Westerhoven met 5 pr’s op kop in het PR-klassement.

Oproep
Voor de categorie Sport Initiatieven is de RIJC samen met IJsclub Voorwaarts genomineerd met het initiatief ‘Behoud IJsbaan Leiden’. Jan Pieter Tensen zal namens beide verenigingen in een speech van 1 minuut het initiatief toelichten, waarom het zo belangrijk is, dat er een nieuwe ijshal moet komen. Er wordt uit de 11 nominaties twee winnaars gekozen uit het publiek. Hierbij een oproep om met zoveel mogelijk RIJC- leden of anderen, die dit plan een warm hart toe dragen  te komen naar het sportgala, dat op vrijdag 27 januari om 20.30 uur begint in het Dorpshuis te Valkenburg.


19 janauari 2017

Nieuwjaarswedstrijden leveren RIJC goud en brons op 

Tijdens de nieuwjaarswedstrijden op vrijdag 6 januari reden Aimely de Ruiter en haar tweelingzus Sonique de Ruiter naar goud en brons bij de B-pupillen. in totaal werden er 19 pr’s gereden. Bij de districtwedstrijden voor welpen op zaterdag 14 januari kwamen daar nog 22 pr’s bij. In totaal zijn er nu 79 pr’s gereden.

Een aantal persoonlijke records werden met maar liefst vele seconden verbeterd.
Enkele opmerkelijk prestaties passeren nu de revue. Benjamin Julia Klinkenberg reed op 1 ronde 38.18 en verbeterde haar pr met maar liefst 6 seconden. Bij de mini’s reden Nikita Westerhoven (1.17.03) en Manoek Vianen (1.21.54) beiden ruim 7 seconden van hun pr af.
Luuk Schouten (59.00) en Nick Schouten (48.11) reden respectievelijk onder de 60 en 50 seconden grens. Pupil Bob v.d. Meij reed met 52.99 ruim 4 seconden onder zijn pr.  Lucas v.d. Krogt reed met 40.94 keurig naar een 5e plaats in de sterk bezette categorie C-jongens.
Tenslotte reed Aimely met 1.16.99 over 4 ronden naar de 1e plaats, terwijl haar zus Sonique brons pakte. De overige pr’s en uitslagen kun je vinden op de website : www.rijnsburgseijsclub.nl.

Welpen
De 15 welpen die afgelopen zaterdag de districtswedstrijden reden op de Leidse IJshal waren goed voor 22 pr’s. Acht welpen reden 2pr’s op 1 en 2 ronden:
Brit (39.22,1.11.08), Juul (26.56,46.77), Carmen (27.38,51.55), Silvie (28.25,54.69), Marissa (31.12, 56.85), Renee (30.24,58.73), Nick (25.90, 47.70) en Finn (29,21, 56.94).
Door deze resultaten staan Juliëtte de Mooij en Silvie v.d. Bosch met 5 pr’s op kop in het PR klassement bij de meisjes gevolgd door Carmen Westerhoven met 4. Bij de jongens is Nick koploper met 5 pr’s, die allemaal door sponsor Woodz Kozijnen worden omgezet in euroknaken.


12 janauri 2017

Nieuwjaarsreceptie RIJC ademt optimisme uit

Een redelijk bezette nieuwjaarsreceptie met helaas een onderbezetting van de jeugd. De toonzetting van de toespraken ademde optimisme uit.

Voorzitter Henk van de Meij kon ondanks het gemis van natuurijs terug zien op een geslaagd jaar. In tegenstelling tot andere verenigingen in de regio was het aantal jeugdleden bij de RIJC gelijk gebleven. Hij meldde vol trots, dat van de RIJC jeugdschaatsers er 80 procent een pr bij de nieuwjaarswedstrijden hadden gereden.  Zowel de digitale nieuwsbrief als de nieuwe website zijn een succes. Het  ondergelopen ijsveld lag er met hulp van het bestuur weer goed uit en de RIJC is klaar voor de winter, die helaas nog even op zich laat wachten. Henk v.d. Meij maakte zich wel zorgen over de toekomst wat betreft de nieuwe ijsbaan en hij gebruikte nog twee wijze spreuken aan het einde van zijn speech: ‘Zijn er gaten in het ijs is schaatsen niet erg wijs en als de trainer tegen zijn pupillen zegt dat ze dieper moeten zitten rijdt hij zelf in een wak.
Natuurijs
Jan Pieter Tensen van de Trainingsgroep gaf kort de ontwikkelingen weer over de strijd voor de nieuwe ijsbaan. Afgelopen week zijn er constructieve gesprekken geweest van Topsport Leiden, Stichting Leidse IJshal met betrokkenen van het nieuwe zwembad en de sporthal
Ook is er afgelopen donderdag een ludiek filmpje gemaakt van  schaatsers, die klunen op de atletiekbaan, shorttrackers in het zwembad. Dat gebeurt er als de schaatsbaan er niet komt.
Hij memoreerde hoe belangrijk natuurijs is: ‘Hoe kouder het letterlijk wordt hoe warmer de Nederlanders figuurlijk zijn t.a.v. elkaar en zo werkt de RIJC met haar grote inzet van bestuur/trainers, vrijwilligers en enthousiaste schaatsers’. Laten we daar zuinig op zijn.
Tenslotte proostte hij op een goede toekomst van de RIJC, het natuurijs en nieuwe ijshal.

 

 

Back To Top