Red IJssport Leiden En Regio

Red IJssport Leiden en regio

Hierbij wordt een dringende oproep gedaan aan alle schaatsliefhebbers uit de regio Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg om a.s. donderdag om 20.00 uur aanwezig te zijn in het gemeentehuis te Leiden. Tijdens de raadscommissie Onderwijs &Samenleving moet het voorstel om het plan voor een nieuw schaatscentrum te schrappen tegen gehouden worden.

De kosten van nieuwe sporthal komt met name door toeschouwersfaciliteiten vele miljoenen hoger uit dan was geraamd en ook de nieuwbouw en renovatie  van het  Vijfmeibad wordt 1.5 miljoen duurder. Door deze plannen te kunnen realiseren wordt dit vereffend met de gereserveerde 4 miljoen die voor het beoogde schaatscentrum was bedoeld. Het enige project waarbij men wel binnen het budget was gebleven.
Als dit onzalige plan doorgaat betekent dit de doodsteek voor de schaatssport in Leiden en de 9 regiogemeentes, waaronder Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg.

Toekomst
De huidige ijshal behouden kan gewoon niet meer gezien de veiligheid, verouderde machines enz enz.  26 verenigingen  uit Leiden en de 9 regiogemeenten, 105.000 bezoekers, waarvan 30.000 recreanten zouden door dit onzalige besluit in de kou komen te staan. De kweekvijver voor de schaatsers komt dan in één klap t e vervallen. Daarom een oproep om met zoveel mogelijk schaatsers met clubkleding a.s. donderdag om 20.00 uur naar het Leidse Gemeentehuis te gaan, want de macht van het getal is belangrijk. Er zullen vertegenwoordigers van de Stichting IJshal Leiden, district en verenigingen gebruik maken van het spreekrecht om hartstochtelijk te pleiten voor het realiseren van de nieuwe schaatshal.

Je kan ook de petitie tekenen https://petities.nl/petitions/een-nieuwe-ijsbaan-in-leiden?locale=nl