Skip to content

Nieuws berichten uit de Rijnsburger

Rijnsburger 23  maart

RIJC  betrokken bij de activiteiten voor realisering nieuwe ijsbaan.

Zowel bij de Andries Kwikwedstrijden, als bij het aanbieden van 7431 handtekeningen voor het behoud plannen nieuwe ijsbaan was de RIJC bij betrokken.

Afgelopen vrijdag streden 14 schaatsclubs uit de regio om de Andries Kwik Bokaal. IJssport Koudekerk en de Warmondse IJsclub wonnen de bokaal. De RIJC eindigde verdienstelijk net binnen de top tien, waarbij er 6 pr’s werden gereden. Carmen Westerhoven (48.97) en Stefan Brussee (42.97) reden een pr op de twee ronden. Lucas v.d. Krogt (1.17.38), Anna de Rover (1.19.18), Wouter van Tilburg (1.17.38) en Amy van Delft (1.29.60) reden pr’s op de 4 ronden. Bij de laatste cupwedstrijden volgden nog 13 pr’s waardoor het totaal nu op 222 pr’s komt te staan. Grote pechvogel werd de  Anna de Rover, die zeer ongelukkig ten val kwam en een scheen en kuitbeen brak. We hopen vurig, dat deze talentvolle schaatser weer snel herstelt. De strijd op de PR bokaal is zowel bij de jongens en meisjes zeer spannend en zal op woensdag 22 maart in Haarlem beslist worden. Bij de jongens zijn Stefan, Sten, Finn en Wouter kanshebbers en bij de meisjes zijn Feline, Amy en Bo kanshebbers.

Activiteiten
Burgemeester Liesbeth Bloemen van Zoeterwoude en de wethouders Paul Dirkse uit leiden en Olaf MCDaniel lieten zich informeren over de klassieke wedstrijd om de Andries Kwik Bokaal door de gastheren Max Blondeau en Jan Pieter Tensen. Ze mochten elk even een startpistool bedienen en kregen van ijsmeester Jan van Rijn een leerzame rondleiding in de machinekamer. Uit de gesprekken bleek, dat ze onder de indruk waren van de wedstrijden en zich willen inzetten voor de bouw van een nieuwe ijsbaan.
Afgelopen maandag waren de RIJC schaatsers Finn Borst, Stefan Brussee, Daan Hoogeveen, Nick en Luuk Schouten (zie foto) met RIJC trainer Jan Pieter Tensen aanwezig bij het aanbieden van 7431 handtekeningen aan wethouder Paul Dirkse voor het behoud van de plannen voor een nieuwe ijsbaan. Op donderdag 30 maart zullen de ijsclubs uit Rijnsburg, Katwijk en Teylingen van 19.00 tot 20.00 uur een droogtraining op het Stadhuisplein organiseren, wanneer de gemeenteraad vergadert.
Schaatsen kan sinds zondagavond 19 maart j.l. niet meer in Leiden: de schaatshal heeft zijn deuren gesloten na een bewogen winterseizoen. Het schepijs werd afgelopen maandag getrakteerd bij het aanbieden van de petitie en de droogtraining op het Stadhuisplein zijn een schrale troost voor de vele schaatsliefhebbers.
Er is echter hoop, want het gesprek tussen wethouder Dirkse met de wethouders Krijn van der Spijk uit Katwijk en de wethouder van Alphen waren constructief.
Om in de geest te blijven van de overleden Andries Kwik: de liefde voor het ijs, de inzet voor de sportende jeugd en het streven naar regionale samenwerking is zeker aanwezig.


Elfstedentocht op Leidse IJsbaan.

Op zondag 11 december wordt in de Schaatshal Leiden voor  de zevende maal de ‘1000 Rondjes van Leiden’ geschaatst. Dit staat qua afstand gelijk aan de Elfsteden tocht. Een uitdaging voor jong en oud om de 200 kilometer alleen of in teamverband af te leggen.

Het belooft weer een groot spektakel te worden. De bikkels, die individueel de 1000 rondjes rijden starten om 0.6.30 uur. De winnaar ontvangt een fraaie beker en eeuwige roem. De estafette rijders rijden in teamverband de 1000 rondjes en kunnen de rondjes onderling verdelen. Het snelste team wint de ‘Gouden schaats’.

Jeugdsportfonds
Ook het 7e jaar wordt er weer geschaatst voor een goed doel en wel voor het Jeugdsportfonds. Dit fonds geeft sportkansen aan kinderen uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden voor een sportvereniging. Tussen 10.30 en 12.00 uur kan de jeugd op de binnenbaan hun gesponsorde rondjes rijden onder het motto’ Jeugd schaatst voor jeugd’. Ook zal er s’middags een echt dweilorkest zijn, waarin iedereen nog meer geïnspireerd wordt om de laatste rondjes er uit te persen voor het jeugdsportfonds.
Toch een soort Elfstedentocht, waar de kilometersvreters/recreanten uit Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk 200 kilometer kunnen schaatsen met koek en zoopie en gratis massage. Grijp die uitdaging aan!!!
Je kunt je  inschrijven via de website: www.schaatshalleiden.nl.

Karakter.
Districtrijdster Juliëtte de Mooij heeft afgelopen weken alweer 4 pr’s gereden. In Leeuwarden reed ze respectievelijk 43.58 en 43.48. Afgelopen zaterdag nam ze deel aan de toelatingswedstrijden voor het NK Sprint. Op de schaatsbaan te Utrecht reed ze met een pr van 43.28 naar een geweldige 7e plaats op de 500 meter. Op de 1000 meter had ze de pech alleen te moeten starten en kwam met 1.28.95 net 0.5 seconde tekort voor plaatsing. Wat een pech. Het getuigt van karakter dat deze RIJC-rijdster afgelopen zondag wederom een pr reed op de 3000 meter in 5.10. Over karakter gesproken! Hierdoor voert zij met 4 pr’s het klassement aan voor de Woodz Kozijnen PR bokaal.


Jaarvergadering RIJC hoopt op een strenge winter.

Afgelopen donderdag vond weer de traditionele jaarvergadering van de RIJC plaats, waarbij iedereen weer eens hoopt op een ouderwets strenge winter.

Voorzitter v.d. Meij van de RIIJC verwelkomde alle aanwezigen, waaronder de erevoorzitter en ereleden. Ook stimuleerde hij om lid te worden van ‘De vrienden van de RIJC’ die met dit geld zoveel voor de jeugd deden. Ook zal er nagedacht worden over een nieuwe opzet van de jaarvergadering.
Secretaris Adri Zuijderduijn benadrukte in zijn jaarverslag de belangrijke rol van de vrijwilligers en de trainers voor de vereniging. Verheugend was de groei bij de jongste jeugdleden naar ruim 40, maar dat ook de oudere jeugdleden en recreanten op respectievelijk 20 en 40 zaten. Ook is er een vernieuwde website gemaakt door Mooij-ontwerp. De site trekt veel volgers. Tenslotte eindigde de secretaris met dank aan Bas. v.d. Krogt, die wederom het komende seizoen sponsor zal zijn van de Woods Kozijnen PR bokaal.
De voorzitter van de Trainingsgroepcommissie  liet alle activiteiten en de prestaties (267 pr’s) van de RIJC-schaatsers de revue passeren. Er werd dit jaar veel aan pr gedaan o.a. in de vorm van het uitdelen van prachtige wervingsfolders op alle basisscholen. Ook de éénjarige nieuwsbrief blijkt een waardige vervanger te zijn van het clubblad.

Toekomst.
Ook actieve schaatsers behouden na hun 14e jaar blijft een zorgenkind en daar zal extra aandacht aan besteed worden. Wellicht zal de toekomstige realisatie van een 333 meter IJsbaan daaraan kunnen helpen. Er is reeds 12 miljoen euro binnen, maar men komt nog 3 miljoen tekort. Op dit moment zijn alle vertegenwoordigers van de 26 schaatsverenigingen uit de 10 regiogemeenten bezig om bij hun eigen gemeenten politiek draagvlak te creëeren en financiële ondersteuning te vragen. Jan Pieter Tensen vertegenwoordigt hierbij de RIJC.  Afgelopen maandag  heeft hij samen met Henk Perdok van IJsclub Voorwaarts ,secretaris Willem van Vliet en voorzitter Jos Arts van de Stichting IJshal Leiden hierover een constructief gesprek gevoerd met wethouder Krijn van der Spijk.SONY DSC


Eerste cupwedstrijden van de RIJC

Afgelopen zaterdag 28 oktober werden de eerste cupwedstrijden op de Leidse IJsbaan gereden vanaf de benjamins tot en met de B-junioren. Er werden net als vorig jaar 33 persoonlijke records gereden, die wederom door sponsor Woodz Kozijnen worden omgezet in euroknaken.

42 deelnemers  van de 59 startgerechtigden reden 33 records. Bij de pupillen tot en met de B-junioren werden 16 pr’s gereden. Er werden in toptaal 2 afstanden gereden. Bij de B-junioren reed Bo  Plug twee pr’s en wel 43.31 en 1.25.58 op 2 en 4 ronden. Bij de C-junioren  reden Lucas v.d. Krogt (41.78 en 1.23.05) en Wouter van Tilburg (46.70 en 1.35.23) twee pr’s. Bij de pupillen werden de dubbels over 1 en 2 ronden  gehaald door Thijmen van der Krogt (28.94 en 57.33), Feline de Rover (24.63 en 47.06) en Noa de Mooy (27.32 en 50.84).

Jongste jeugd.
Bij de welpen tot en met de benjamins werden 17 pr’s gereden, waarvan een aantal voor het eerst reden, zodat er nog geen pr’s gereden kom worden. Bij de welpen werden er 1 en 2 ronden gereden. Daan Hoogeveen reed ( 29.25 en 58.74) en Nick Schouten (26.28 en 50.74).
Bij de meisjes werden drie dubbels gereden en wel door Anna Marie Notenboom (36.98 en 1.13.28), Carmen Westerhoven (29.94 en 58.66) en Silvie v.d. Bosch (29.01 en 55.75).
De overige resultaten kun je vinden op de nieuwe website van de RIJC: www.rijnsburgseijsclub.nl

20161031_175936


 

Back To Top